PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
15
minuta
KUHANJE
26
minuta
SASTOJCI
- 4 pileća kotleta
- Uljni sprej, po potrebi
- ½ žlice češnjaka u prahu
- Košer sol, po potrebi
- Svježe mljeveni crni papar, po potrebi
- ½ žličice luka u prahu
- 1 žlica neslanog maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ luka, sitno narezanog na kockice
- 5 češnjaka, mljevenog
- 1 žlica svježe nasjeckanih listova timijana
- 1 limun, očišćen od korice i soka
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ šalice jakog vrhnja za šlag
- ¼ šalice pilećeg temeljca
- 1/3 šalice parmezana, naribanog
- 1 žlica plosnatog lista peršina, nasjeckanog
PRIPREMA
1. STAVITE tanjur za pečenje u košaru Cosori Smart Air Fryer.
2. ODABERITE funkciju predgrijavanja, podesite temperaturu na 390°F, zatim pritisnite Start/Pauza
3. PILEĆE kotlete poprskajte s obje strane uljnim prskalicom i sve začinite češnjakom u prahu, soli i paprom.
4. STAVITE piletinu u jednom sloju na crisper tanjur.
5. POSTAVITE temperaturu na 390°F i vrijeme na 12 minuta, zatim pritisnite Start/Pause.
6. IZVADITE piletinu i tanjur s hrskavim mesom kada je gotovo i ostavite sa strane.
7. STAVITE ulje i maslac na dno košarice friteze, zajedno s lukom nasjeckanim na kockice, češnjakom, pilećom bujonom, majčinom dušicom, koricom limuna i sodom bikarbonom, a zatim promiješajte da se sjedini.
8. POSTAVITE temperaturu na 425°F i vrijeme na 8 minuta, pritisnite Shake, zatim pritisnite Start/Pause.
9. NA POLA vremena kuhanja umiješajte vrhnje i pileći temeljac. Podsjetnik za protresanje će vas obavijestiti kada.
10. U UMAK umiješajte naribani parmezan, pa začinite limunovim sokom i soli.
11. UMAK prelijte preko piletine i poslužite ukrašeno nasjeckanim peršinom.