Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Kremasta piletina s češnjakom

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
15
minuta

KUHANJE
26
minuta

SASTOJCI

  • 4 pileća kotleta
  • Uljni sprej, po potrebi
  • ½ žlice češnjaka u prahu
  • Košer sol, po potrebi
  • Svježe mljeveni crni papar, po potrebi
  • ½ žličice luka u prahu
  • 1 žlica neslanog maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ luka, sitno narezanog na kockice
  • 5 češnjaka, mljevenog
  • 1 žlica svježe nasjeckanih listova timijana
  • 1 limun, očišćen od korice i soka
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ šalice jakog vrhnja za šlag
  • ¼ šalice pilećeg temeljca
  • 1/3 šalice parmezana, naribanog
  • 1 žlica plosnatog lista peršina, nasjeckanog

PRIPREMA

1. STAVITE tanjur za pečenje u košaru Cosori Smart Air Fryer.

2. ODABERITE funkciju predgrijavanja, podesite temperaturu na 390°F, zatim pritisnite Start/Pauza

3. PILEĆE kotlete poprskajte s obje strane uljnim prskalicom i sve začinite češnjakom u prahu, soli i paprom.

4. STAVITE piletinu u jednom sloju na crisper tanjur.

5. POSTAVITE temperaturu na 390°F i vrijeme na 12 minuta, zatim pritisnite Start/Pause.

6. IZVADITE piletinu i tanjur s hrskavim mesom kada je gotovo i ostavite sa strane.

7. STAVITE ulje i maslac na dno košarice friteze, zajedno s lukom nasjeckanim na kockice, češnjakom, pilećom bujonom, majčinom dušicom, koricom limuna i sodom bikarbonom, a zatim promiješajte da se sjedini.

8. POSTAVITE temperaturu na 425°F i vrijeme na 8 minuta, pritisnite Shake, zatim pritisnite Start/Pause.

9. NA POLA vremena kuhanja umiješajte vrhnje i pileći temeljac. Podsjetnik za protresanje će vas obavijestiti kada.

10. U UMAK umiješajte naribani parmezan, pa začinite limunovim sokom i soli.

11. UMAK prelijte preko piletine i poslužite ukrašeno nasjeckanim peršinom.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link