Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Kuhani losos s limunom, ljutikom i začinima

PORCIJA
2
osobe

PRIPREMA
5
minuta

KUHANJE
16
minuta

SASTOJCI

  • 2 lososa fileta (svaki po 226 grama)
  • Sol, po želji
  • Crni papar, svježe mljeveni, po želji
  • 1 velika ljutika, tanko narezana
  • 2 režnja češnjaka, tanko narezana
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
  • 1 limun, tanko narezan
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice suhog bijelog vina
  • Bijela riža, kuhana, za posluživanje
  • Papir za pečenje

PRIPREMA

1. STAVITE filete lososa na veliki komad papira za pečenje te dodajte sol i papar.

2. DODAJTE narezanu ljutiku, češnjak, peršin, kopar i limun preko lososa. Prelijte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i bijelim vinom.

3. SAVINITE papir za pečenje oko rubova čvrsto u naborima od 6 milimetara kako biste stvorili oblik mjeseca. Pazite da dobro pritisnete, zategnete i presavijete kako biste dobro zatvorili paket, inače će para izaći van. Stavite paket na parnu košaru.

4. STAVITE 473 mililitara vode u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.

5. STAVITE parnu košaru u unutarnji lonac.

6. POSTAVITE Mode na Steam, podesite vrijeme na 16 minuta, zatim dodirnite Start.

7. IZVADITE losos kada je gotov, pažljivo otvorite papir i prebacite losos i sokove na tanjur za posluživanje. Poslužite uz bijelu rižu.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link