PORCIJA
2
osobe
PRIPREMA
5
minuta
KUHANJE
16
minuta
SASTOJCI
- 2 lososa fileta (svaki po 226 grama)
- Sol, po želji
- Crni papar, svježe mljeveni, po želji
- 1 velika ljutika, tanko narezana
- 2 režnja češnjaka, tanko narezana
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
- 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
- 1 limun, tanko narezan
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice suhog bijelog vina
- Bijela riža, kuhana, za posluživanje
- Papir za pečenje
PRIPREMA
1. STAVITE filete lososa na veliki komad papira za pečenje te dodajte sol i papar.
2. DODAJTE narezanu ljutiku, češnjak, peršin, kopar i limun preko lososa. Prelijte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i bijelim vinom.
3. SAVINITE papir za pečenje oko rubova čvrsto u naborima od 6 milimetara kako biste stvorili oblik mjeseca. Pazite da dobro pritisnete, zategnete i presavijete kako biste dobro zatvorili paket, inače će para izaći van. Stavite paket na parnu košaru.
4. STAVITE 473 mililitara vode u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.
5. STAVITE parnu košaru u unutarnji lonac.
6. POSTAVITE Mode na Steam, podesite vrijeme na 16 minuta, zatim dodirnite Start.
7. IZVADITE losos kada je gotov, pažljivo otvorite papir i prebacite losos i sokove na tanjur za posluživanje. Poslužite uz bijelu rižu.