PORCIJA
6
osoba
PRIPREMA
10
minuta
SUŠENJA
12
minuta
SASTOJCI
- 240 g višenamjenskog brašna
- 50 g granuliranog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 g soli
- 85 g maslaca, hladnog, narezanog na komadiće
- 84 g svježih jagoda, nasjeckanih
- 120 ml slatkog vrhnja
- 2 velika jaja
- 10 ml ekstrakta vanilije
- 5 ml vode
PRIPREMA
1. PROSIJTE brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u veliku zdjelu.
2. IZREŽITE maslac u brašno i miješajte dok smjesa ne postane nalik na grube mrvice.
3. UMIJEŠAJTE jagode u smjesu od brašna i stavite je na stranu.
4. UMUTITE vrhnje, 1 jaje i ekstrakt vanilije u posebnoj zdjeli.
5. UMIJEŠAJTE smjesu vrhnja u smjesu od brašna i miješajte dok se ne sjedini, a zatim je razvaljajte na 38 mm debljine.
6. UPOTRIJEBITE okrugli kalup za kekse kako biste izrezali pogačice.
7. NAPUNITE smjesom od jaja napravljenom od 1 jajeta i vode i stavite na stranu.
8. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, podesite temperaturu na 175°C i pritisnite START/PAUSE.
9. OBLOŽITE prethodno zagrijane košarice friteze papirom za pečenje.
10. STAVITE pogačice na papir za pečenje i pecite ih 12 minuta na 175°C, dok ne porumene.